Привіт, виживший! Світ EmelGame значно відрізняється від звичайного Minecraft. Тут на тебе чекають справжні випробування, де кожен крок має значення. Цей гайд допоможе тобі зрозуміти ключові механіки, які роблять наш сервер унікальним та хардкорним.
1. Реалістичний Голод та Спрага
Забудь про стандартну шкалу голоду. На нашому сервері ти повинен стежити за двома життєво важливими показниками, які відображаються у твоєму HUD:
  • Калорії (Kcal): Це твоя енергія. Вона витрачається від будь-яких дій: бігу, плавання, бою та навіть копання.
    • Як відновити: Їж будь-яку їжу. Кожен продукт відновлює різну кількість калорій. Найбільш поживною є їжа, вирощена у відповідний сезон.
      Важливо: Взимку твій організм витрачає значно більше калорій, щоб зігрітися!
    Вода (H₂O): Це твій рівень гідратації.
    • Як відновити: Найпростіший спосіб — створити скляну пляшку, підійти до джерела води та набрати її. Також спрагу добре втамовує молоко.
      Важливо: Влітку, а також під час глобальної події "Засуха", спрага зростає набагато швидше.
  • Бонус витривалості: Якщо ти активно працюєш інструментами протягом 10 хвилин, ти отримаєш 5-хвилинний бонус, під час якого витрата голоду та спраги значно зменшиться. Це нагорода за активну працю!
Якщо один із цих показників впаде до нуля, ти отримаєш негативні ефекти (слабкість, уповільнення) і почнеш втрачати здоров'я!
2. Небезпеки Світу
Окрім монстрів, світ EmelGame має інші загрози:
  • Кислотний дощ: Звичайний дощ на нашому сервері є токсичним. Перебуваючи під ним, ти отримуватимеш ефекти отруєння та слабкості.
    • Як захиститися? Знайди будь-яке укриття (навіс, печеру) або просто одягни будь-який шолом (шкіряний, залізний тощо).
    Кровотеча: Отримавши поранення в бою, є 30% шанс, що у вас почнеться кровотеча.
    • Що відбувається? Кожні 30 секунд ви будете втрачати 1.5 здоров'я. Кровотеча не зникає сама по собі!
    • Як лікувати? Використовуй папір як імпровізований бинт. Візьми його в руку і натисни, щоб зупинити втрату здоров'я.
3. Хардкорне Освітлення та Посилені Монстри
  • Динамічне світло: Тримаючи смолоскип у руці, ти освітлюєш простір навколо себе. Це ідеально для швидкого огляду території без встановлення блоків.
    Тимчасові смолоскипи: УВАГА! Встановлений смолоскип горить лише 2.5 хвилини (150 секунд). Після цього він згасне і випаде у вигляді палиці. Плануй свої походи в печери та використовуй надійніші джерела світла для бази.
    Посилені монстри: Здоров'я всіх ворожих мобів на сервері збільшено вдвічі. Бій з ними вимагає кращого спорядження та тактики.
    Кривавий місяць: Будь-яка ніч з шансом 2% може стати Кривавим місяцем. Під час цієї події монстри стають ще сильнішими, їхня кількість зростає, а можливість проспати ніч блокується. Коли бачите в чаті попередження — надійно барикадуйтеся!